Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Μια κρίσιμη «λεπτομέρεια» αξίας άνω των 100 δισ. ευρώ"

Με ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει αυτό που «τρέχει», θα συνοδεύεται το νέο «κούρεμα» του χρέους που θα αποφασισθεί την Κυριακή το βράδυ, για την Ελλάδα.

Η …λεπτομέρεια είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στο οικονομικό επιτελείο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου κι από κανέναν, το τελευταίο διάστημα.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν και μάλιστα αναφέρουν ότι μπορεί και να είναι μεγαλύτερο των 109 δισ. ευρώ, που είχε ανακοινωθεί στη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθεί.

Μάλιστα, ένα πιο προχωρημένο σενάριο αναφέρει ότι όσο πιο μεγάλο θα είναι το haircut τόσο πιο αυξημένο θα είναι και το ποσό της βοήθειας που θα καταφτάσει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Με μια σημαντική διαφορά. Αυτή τη φορά, τα λεφτά θα τα διαχειρισθούν οι άνθρωποι των πιστωτών στην Ελλάδα, δηλαδή, η Ομάδα Κρούσης (tasκ force) της Κομισόν, που έχει ορισθεί και αναλαμβάνει καθήκοντα εντός των ημερών.

Η δεύτερη βασική διαφορά, όπως εξηγείται, έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσο μεγαλύτερη είναι η βοήθεια και κατ επέκταση το «κούρεμα», τόσο απομακρύνεται η προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις ελεύθερες αγορές κεφαλαίου.

Κατά συνέπεια, η επιτροπεία παρατείνεται, με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη λεπτομέρεια, του νέου πακέτου βοήθειας, δεν παύει να είναι σημαντική και ως τέτοια άλλωστε θα «πλασαριστεί» εντός των συνόρων την Κυριακή το βράδυ, όταν κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί μετά το τέλος των εργασιών της έκτακτης συνόδου κορυφής.

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/oikonomia/story/57879/mia-krisimh-leptomereia-axias-anw-twn-100-dis-eyrw


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS