Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Η νέα γερμανική αυτοκρατορία"

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Οι Γερμανοί το σκέφτονται. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έβαλαν και δεύτερο meeting κολλητά την Τετάρτη. Πόσο πρέπει να το σκεφθούν για να το πιστέψουν ότι ο EFSF πρέπει να γίνει μπαζούκας και όχι νεροπίστολο. Το τίμημα; Θα βάλουν όλους τους Ευρωπαίους στην μέγγενη.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να χαρίσουν σε κανέναν κεφάλαια και εγγυήσεις για να αγοράζει ομόλογα από την δευτερογενή αγορά. Ετσι κι αλλιώς όλα αυτά σημαίνουν νέο leverage και οι Γερμανοί δεν το εμπιστεύονται. Οπότε η μάχη έχει δρόμο ακόμα. Το leverage το ξέρουν καλά οι Αμερικανοί. Οι Γερμανοί όχι. Για τον λόγο αυτό και οι δεσμεύσεις της νέας γερμανικής αυτοκρατορίας θα είναι εξαντλητικές προς τους προβληματικούς της Νότιας Ευρώπης.

Οι Ιρλανδοί καθαρίζουν και μένουμε εμείς, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί. Ερχετα για όλους εμάς η οικονομική διακυβέρνηση. Εξάλλου έτοιμοι είναι να μας την πουν από τους Φινλανδούς μέχρι τους άλλοτε περιφερειακούς Σλοβάκους. Και μην ξεχνάμε την σοφή ρήση τραπεζίτη από την Morgan Stanley σε κατ΄ ιδίαν κουβέντα. Ο στόχος των Γερμανών είναι τα bricks και οι εξαγωγές τους εκεί ανεβαίνουν. Υπάρχουν και οι Ρώσοι για τα ενεργειακά. Ε άμα σώσουν και τους Ιταλούς καλά θα είναι.

Όσο για εμάς. Τι να λέμε όταν φθάσαμε να πενθούμε άνθρωπο! Η έκθεση της Τρόικας πάντως ομολογεί ότι πέσαμε έξω σε σχέση με την ύφεση και τις αποκρατικοποιήσεις αλλά κάπου η κυβέρνηση προσπάθησε με τα συμπληρωματικά μέτρα! Τι λέτε βρε παιδιά!Το χρέος βέβαια είναι μη διατηρήσιμο. Έχω την αίσθηση πάντως ότι και η φουκαριάρα η Λαγκάρντ παρά το ότι είναι η ίδια το ΔΝΤ θα ακούσει την Βαυαρία. Και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές τα πράγματα ούτε ευχάριστα είναι ούτε απλά σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Πόσο μάλλον για εμάς.


ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/News.asp?id=1309577


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS