Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Με πρωτογενές πλεόνασμα ο προϋπολογισμός του 2012"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένας προϋπολογισμός υπερφίαλης αισιοδοξίας, συνεπής στη λογική της υπεροφρολόγησης και υπό την αίρεση της επιτυχίας του "κουρέματος" του Ελληνικού χρέους. Το ζήτημα δεν είναι απλά η άνεση κάποιων δις από τη μείωση τον τόκων για ανούσια λαϊκίστικη χρήση αλλά η ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική προσαρμογή, τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην σύντομη παρέμβαση του είπε ότι με το νέο προϋπολογισμό μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις να αρχίσει η αντιστροφή της πορείας του τόπου.

«Είναι ένας προϋπολογισμός πρωτογενούς πλεονάσματος», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «αν και μικρού, της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ, καθώς και μείωσης του δημοσίου χρέους».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν θα συνοδεύεται από νομοσχέδιο με νέα φορολογικά/εισπρακτικά μέτρα, ότι πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εδώ και πολλά χρόνια που θα προβλέπει πλεόνασμα υπό την προϋπόθεση ότι θα ενσωματώσει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4673983


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS