Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Χ. Ράιχενμπαχ: «Φοδιαφυγή και έλλειψη συμμόρφωσης στην Ελλάδα»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι λυπηρό να αναγκάζεσαι να ακούς από έναν ξένο τεχνοκράτη προτροπές για πρωτοβουλίες σε φορολογικό και διοικητικό επίπεδο, που θα έπρεπε να έχουν προωθηθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά η διεφθαρμένη διασύνδεση κράτους - οικονομίας και η χαλαρή πολιτική διαχείριση δεν επέτρεψαν την έγκαιρη προώθηση τους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται μη καταβεβλημένοι φόροι ύψους 60 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική κρατική μηχανή θα χρειαστεί δύο με τρία χρόνια την τεχνική στήριξη των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ.

Τις τεράστιες προκλήσεις σε όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο δύσκολο περιβάλλον της κρίσης και της ύφεσης, επεσήμανε σήμερα, Πέμπτη, από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ, παρουσιάζοντας την πρώτη τριμηνιαία έκθεσή του για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ράιχενμπαχ, η είσπραξη εσόδων στην Ελλάδα παρεμποδίζεται από τη φοροδιαφυγή και την έλλειψη συμμόρφωσης. Συνολικά, εκτιμάται ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται μη καταβεβλημένοι φόροι ύψους 60 δισ. ευρώ. Υποθέσεις για μη καταβεβλημένα φορολογικά έσοδα ύψους 30 δισ. ευρώ βρίσκονται στα δικαστήρια - ορισμένες εξ αυτών εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια.

Η συνδρομή του ΔΝΤ στον συγκεκριμένο τομέα τους τελευταίους 18 μήνες επικεντρωνόταν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων αδυναμιών της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα συνδυάζοντας ένα σχέδιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής με άμεσες δράσεις για την καταπολέμηση των ανεξέλεγκτων φορολογικών παραβάσεων και ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και τη βελτίωση της γενικής φορολογικής συμμόρφωσης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/11/2011_415212


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS