Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Επτά λάθη φουσκώνουν το χαράτσι στα ακίνητα!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν και η συνεχής φορολόγηση των ακινήτων καθιστά μη ανταγωνιστικό το "προϊόν" στις αντίστοιχες προσφορές των γειτόνων μας διώχνοντας επενδυτές, θα μπορούσε έστω παροδικά να έχει ακολουθηθεί ένα σοβαρό σύστημα εμπορικής αποτίμησης όλης της ακίνητης περιουσίας κάθε πολίτη (κατοικίες, οικόπεδα) κι αντίστοιχη κλιμακωτή φορολόγηση της με πολύ χαμηλούς αρχικούς συντελεστές. Έτσι η επιβάρυνση θα ήταν για την πλειοψηφία των πολιτών όχι πάνω από 50-200 ευρώ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε σήμερα σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών και ζητά να καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους Δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων. Επισημαίνει δε ότι οι πολίτες παραπέμπονται από τον ένα φορέα στον άλλο και συνθλίβονται κάθε μέρα στις συμπληγάδες των τριών Δ (Δήμοι-Δ.Ο.Υ.-ΔΕΗ) χωρίς να μπορούν να βρουν λύση ακόμη και στα πιο αυτονόητα προβλήματα.

Ακολουθεί το κείμενο του υπομνήματος.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι γίνεται δέκτης "εντονότατων διαμαρτυριών από όλη τη χώρα, σχετικά με την επιβολή του Ειδικού Τέλους επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που αφορούν όχι μόνον το δυσβάστακτο του σχετικού μέτρου, αλλά και πολλά επί μέρους προβλήματα υπερβολικών χρεώσεων παράλογων ποσών, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις".

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι οι χρεώσεις του Τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι απίστευτα διογκωμένες, για τους εξής κύριους λόγους:

1. Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.
2. Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.
3.Λανθασμένες χρεώσεις βάσει <<πλασματικών>> τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
4. Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια.
5. Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
6. Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.
7. Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτιρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=158978

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS