Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Πιέζει για κυρώσεις στα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Περισσότερη Ευρώπη δεν σημαίνει απλά οριζόντια τιμωρία όσων παρεκκλίνουν των αποδεκτών γενικών δημοσιονομικών στόχων αλλά συνολικό πλάνο για την ισόρροπη ανάπτυξη των χωρών με βάση τις κοινωνικές και παραγωγικές ιδιαιτερότητες. Αλλιώς μιλάμε απλά για περισσότερη Γερμανία! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Άγκελα Μέρκελ πιέζεται και πιέζει!

Η Γερμανίδα Καγκελάριος πιέζει για άμεσες και ριζικές αλλαγές στην Συνθήκη της Λισαβόνας, απαιτώντας οι μεταρρυθμίσεις να στρέφονται κατά των δημοσιονομικά απείθαρχων κρατών της Ευρωζώνης.

Και πιέζεται από την ανάγκη της να δει τα ποσοστά δημοτικότητας της ιδίας και του κυβερνητικού της συνασπισμού να ανακάμπτουν, εξ’ ου και η σκληρή στάση που φαίνεται να τηρεί έναντι των εταίρων της.

«Η Ευρώπη διανύει την πιο δύσκολη ώρα της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών για να συμπληρώσει: «τώρα είναι η στιγμή να γίνει η υπέρβαση».

Το πώς εννοεί βέβαια η Γερμανίδα καγκελάριος την υπέρβαση συνοψίζεται σε δύο λέξεις: «περισσότερη Ευρώπη». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=159158


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS