Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Tα... σταγονίδια έπνιξαν τον Χατζηγάκη!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ποιον εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή που η κοινωνία βιώνει ένα τσουνάμι επώδυνων αλλαγών και η χώρα παλεύει για την Ευρωπαϊκή της παρουσία, μια άτοπη συζήτηση για ιδεολογικές σταγόνες και πολιτικές σταλαγματιές; Σίγουρα πάντως όχι την παράταξη και φυσικά όχι τον τόπο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επίδειξη πυγμής προς την ομάδα των "πέντε" σηματοδοτεί η κίνηση του προέδρου της ΝΔ. Επίσης μήνυμα και προς όσους διατυπώνουν ερωτήματα και αιχμές ότι απομακρύνεται από τη "σκληρή γραμμή" απέναντι στο μνημόνιο.

Αυστηρό μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο, και ειδικότερα σε εκείνους που είχαν ταχθεί ευθύς εξαρχής υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς πολιτικής τακτικής, αποτελεί η επιλογή του κ. Αντ. Σαμαρά να διαγράψει -τρία 24ωρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας- τον κ. Σωτ. Χατζηγάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πιέζεται έντονα το τελευταίο διάστημα -ειδικά μετά το "ναι" που είπε στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας- από τους εκπροσώπους της λεγόμενης "λαϊκής Δεξιάς" αλλά και από ένα μεγάλο τμήμα των στενών του συνεργατών, θέλησε με τη διαγραφή Χατζηγάκη:


  • Να κάνει επίδειξη πυγμής προς την ομάδα των "πέντε" (Αντώναρος, Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Κυρ. Μητσοτάκης και Σπηλιωτόπουλος).
  • Να διαβεβαιώσει εκείνους που διατυπώνουν ερωτήματα ως προς τη στάση του, ότι δεν απομακρύνεται από τη "σκληρή γραμμή".

Όλα ξεκίνησαν από την τοποθέτηση, νωρίς χθες το πρωί, του κ. Σωτ. Χατζηγάκη, ο οποίος έκανε λόγο για την ύπαρξη "σταγονιδίων ακροδεξιάς" στη ΝΔ. "Θέλω να εκφράσω", τόνισε, "την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Εχει και λαϊκή Δεξιά και φιλελεύθερη Δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο". (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63545811


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS