Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Τα 10+1 χρυσά προνόμια των Ελλήνων βουλευτών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αρχίζοντας από τη μείωση των υπαρχόντων συντάξεων και την κατάργηση των νέων, περνώντας από τις αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές και καταλήγοντας στο υπερβολικό ύψος διαφόρων επιδομάτων (έξοδα τηλεφωνίας, μετακίνησης κλπ), ήρθε πλέον η ώρα να επανακαθοριστούν όλες οι παροχές προς τους βουλευτές! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνολικά 20.203 ευρώ τον μήνα δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για κάθε βουλευτή προκειμένου να καλύψει την τυπική του αποζημίωση, αλλά και μια σειρά φανερών και κρυφών προνομίων. Την ώρα δηλαδή που οι βουλευτές νομοθετούν προκειμένου ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να περιοριστεί στα 450 ευρώ τον μήνα, οι ίδιοι επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία με 673,4 ευρώ την ημέρα!

Πάντως, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων έδειξε αποφασισμένος να καταργήσει πολλά από αυτά τα προνόμια που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του νέου προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τις σπατάλες και τις περιττές πολυτέλειες. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε προνόμια που δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις». Πέραν αυτών, το επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου θα υποχρεωθούν να δώσουν στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που περιγράφουν ακριβώς το πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=210864

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS