Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μαύρη τρύπα 1,5 δισ. ευρώ στα έσοδα του κράτους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Λόγω ύφεσης και καθυστέρησης είσπραξης φόρων οι αποκλίσεις ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη. Ενθαρρυντική η βελτίωση των εσόδων τον Ιούλιο, που αν συνεχιστεί μπορεί σε συνδυασμό με τη συγκράτηση δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων χρεών (μέσω των πολλών δόσεων) να συγκρατήσει τα τελικά νούμερα σχετικά κοντά στους φετινούς δημοσιονομικούς στόχους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε 1,56 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνολικά το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012 διαμορφώθηκε σε 12.477 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 3,32 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η παραπάνω απόκλιση οφείλεται πρωτίστως στην υστέρηση των εισπράξεων Φόρου Εισοδήματος (κατά 909 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 έως τις 31 Ιουλίου 2012 και τις 8 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα, στις μειωμένες εισπράξεις από φόρους συναλλαγών (απόκλιση κατά 527 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου) λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και τέλος στην υστέρηση των εισπράξεων από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών και λοιπών άμεσων φόρων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=467852

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS