Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ανοίγει σήμερα, έπειτα από 30 χρόνια, η Στοά Αττάλου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα ανεκτίμητο μνημείο παραδίδεται το κοινό μετά από μια επισταμένη παρέμβαση που το αναβαθμίζει και το εκσυγχρονίζει τόσο χωροταξικά όσο και τεχνολογικά. Μια επίσκεψη που αξίζει να μην αναβληθεί για αργότερα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανοικτός για το κοινό έπειτα από 30 χρόνια θα είναι από σήμερα ο εκθεσιακός χώρος στον α΄όροφο της Στοάς Αττάλου.

Η ανακαίνιση του χώρου και η έκθεση των γλυπτών στον όροφο της Στοάς αποτελούν τμήμα του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία», το οποίο υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συγχρηματοδότησαν ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2004-2009 και το υπουργείο Οικονομικών.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ψηφιοποίησης και προβολής των ευρημάτων και του αρχειακού υλικού της Αρχαίας Αγοράς μέσω των νέων τεχνολογιών, θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον Σεπτέμβριο. Η έκθεση, περιλαμβάνει γλυπτά μικρής κλίμακας και, κυρίως, τη σημαντική συλλογή ρωμαϊκών πορτραίτων της Αθηναϊκής Αγοράς.


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=105510

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS