Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Αποπληρωμή δανείων μέχρι 60 χρόνια

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η επιμήκυνση της αποπληρωμής είναι μια ανακούφιση στο μηνιαίο προϋπολογισμό των νοικοκυριών και μειώνει τις επισφάλειες για τις τράπεζες αλλά θα μπορούσαμε στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησης, και με την προοπτική κάποια από τα διαθέσιμα ποσά να περισσέψουν, να δούμε την επιλεκτική διαγραφή μέρους των δανείων που υπολογίζουμε ότι μπορεί να γίνει με περίπου 10-15 δις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δανειοληπτών που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εντάξει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το εν λόγω σχέδιο μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται. Απεναντίας, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο «ΘΕΜΑ», η ρύθμιση των δανείων αναμένεται να αποτελέσει μία από τις βασικές (πρώτες) δράσεις της κυβέρνησης. Το ευκταίο για τον κ. Σαμαρά είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες και να μη χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση.

Από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά στη ρύθμιση των δανείων. Πιο αναλυτικά, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (περί τα τέλη Αυγούστου) θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο επιμήκυνσης των δανείων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=209334

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS