Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ρυθμίσεις για εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών και φόρων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν αυξηθεί σχεδόν 10 δις σε 3 χρόνια είναι αναμενόμενη μια προσπάθεια να εισπραχθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά μέσω ευνοϊκών ρυθμίσεων.. Κάποια στιγμή πάντως θα πρέπει να αποκτήσουμε ξεκάθαρες, σταθερές ρυθμίσεις που δεν θα αλλάζουν ανάλογα με τις εξελίξεις και θα δημιουργούν ένα αίσθημα συνέπειας και σοβαρότητας του κράτους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δύο ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και παράλληλα θα ενισχύσουν τα φορολογικά έσοδα θα προτείνει στην τρόικα το υπουργείο Οικονομικών. Η πρώτη ρύθμιση είναι η καταβολή του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση των δηλώσεων σε εννέα ή δέκα δόσεις.

Η δεύτερη αφορά τη ρύθμιση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (και αυτών που δημιουργήθηκαν μετά την 29η Φεβρουαρίου) και η εξόφλησή τους σε 60 δόσεις. Στην εν λόγω ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μόνο τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ και τα νομικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι 75.000 ευρώ.

Επίσης, εξετάζεται να έχουν δικαίωμα υπαγωγής και όσοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις για φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης ακινήτων, φόρους περιουσίας και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100011_20/07/2012_489545

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS