Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κόβουν τις διπλές συντάξεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν το πολιτικό σύστημα συνέχιζε για ψηφοθηρικούς λόγους να στηρίζει ένα μη ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, ήταν σχεδόν σίγουρα ότι τα αποτελέσματα θα ήταν αυτά! Το πιθανότερο είναι να υπάρξει ένα ανώτατο όριο αλλά το επιχείρημα των διπλών εισφορών είναι ισχυρό. Μόνο για τους πολιτικούς είναι αποδεκτό να μην συγχέεται η βουλευτική αποζημίωση με την καταβολή και δεύτερης σύνταξης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η φράση «η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος», που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και βρίσκεται στα γραφεία των… οικονομικών υπουργών, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση των μέτρων που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση δέχεται, στο πλαίσιο της εξεύρεσης μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εισηγήσεις να καλέσει 150.000-200.000 συνταξιούχους να επιλέξουν έως το τέλος του χρόνου ποια από τις δύο κύριες συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.

Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ (που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα), οι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ και Δημόσιο), οι δικηγόροι (Ταμείο Νομικών και διάφορα άλλα Ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν (τη δικιά τους και μέρος του συζύγου τους).

Η αδικία βέβαια είναι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο σημερινός συνταξιούχος πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο ταμεία επί 35 χρόνια, χρήματα μέρος των οποίων τώρα χάνεται.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=210844

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS