Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ριζικές αλλαγές στους φόρους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προς αναζήτηση ενός απλούστερου, αποδοτικότερου και πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος. Με ξεκάθαρες, κατανοητές διατάξεις, στοχευμένους ελέγχους και ρυθμίσεις για τον περιορισμό στρεβλών πρακτικών, ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με το «καλημέρα» ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, το οποίο αποτελεί δέσμευση της χώρας στα πλαίσια του Μνημονίου. Οι αλλαγές αναμένεται να είναι σαρωτικές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μαυραγάνης κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό:

• Επανεξέταση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ (η πρώτη σκέψη είναι να αυξηθεί στα 8.000 ευρώ) και του αριθμού των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας και των συντελεστών.
• Ενοποίηση από το 2013 του έκτακτου τέλους ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε έναν προοδευτικό φόρο.
• Αυτοτελής φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει από την πώληση ακινήτων ιδιωτών για ποσά που θα υπερβαίνουν κάποιο όριο. Παράλληλα, θα επανεξετασθεί - με βάση τα όσα ισχύουν στις Ευρωπαϊκές χώρες - ο συντελεστής του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
• Εφαρμογή από τον Οκτώβριο της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο του πετρελαίου κίνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει επιδότηση στρωμάτων του πληθυσμού με βάση γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
• Επανεξέταση των φοροαπαλλαγών με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια.
• Μελέτη με στόχο να θεσπιστούν κίνητρα για την απόκτηση φορολογικής κατοικίας οικονομικά εύρωστων αλλοδαπών, όπως ευκατάστατοι συνταξιούχοι και επιχειρηματίες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=159578&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS