Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα: Συμφωνήθηκαν περικοπές του υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι τραγικό σε μια εποχή που η υπερφορολόγηση και οι οριζόντιες περικοπές έχουν "νεκρώσει" την αγορά και έφεραν σε απόγνωση την κοινωνία, υπουργοί να καμώνονται ότι ο ρόλος τους περιορίζεται στην όσο πιο ανεπαίσθητη διαχείριση των δικών του πόρων. Αιδώς Αργείοι, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα κατά την οποία συζητήθηκε το αρχικό πλάνο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η δημοσιονομική προσαρμογή της διετίας 2013- 2014. 

Εξερχόμενος ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Πληροφορίες ωστόσο από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συμφωνήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να λάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θα ακολουθήσει, στις 4.00 σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπυ αναμένεται να γίνει μια πρώτη κοστολόγηση του συνόλου των μέτρων.

Οι τελικές κατευθύνσεις θα δοθούν αύριο, στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και στόχος είναι να υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση όλων των παρεμβάσεων έως τις 24 Ιουλίου, οπότε και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63685780

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS