Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στυλιανίδης: Τρεις άξονες προσπάθειας του ΥΠΕΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανάκτηση της αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητα, αναστροφή της ύφεσης κι ενίσχυση της απασχόλησης, δικαιοσύνη στα βάρη κι εξομάλυνση αδικιών. Μεγάλα στοιχήματα για μια κυβέρνηση που δεν δικαιούται να αποτύχει γιατί το διακύβευμα είναι η επιβίωση του τόπου. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για τρεις άξονες του υπουργείου Εσωτερικών μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από το βήμα της Βουλής. Πρώτον, μία σύγχρονη πολιτεία, δεύτερον ισχυρή αυτοδιοίκηση και τρίτον ανοιχτή, δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία.

Το μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και αυτή η Βουλή στο σύνολό της είναι τριπλό, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών:

-Πρώτον, να ενισχύσει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας, σεβόμενη τις συμφωνίες της με την Ε.Ε. και έτσι να διασφαλίσει τη στήριξη της και εντέλει την παραμονή της στο σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.

-Δεύτερον, να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων , με μια σοβαρή στοιχειοθετημένη και ρεαλιστική διαπραγμάτευση, που θα συμπληρώσει και θα διορθώσει λανθασμένες πολιτικές του μνημονίου και έτσι θα εγγυηθεί στην πράξη, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική κινητικότητα και την πραγματική ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και κυρίως των νέων.

-Τρίτον, να επισπεύσει την έξοδο από τη διεθνή οικονομική κηδεμονία, να οργανώσει τη στροφή στην πραγματική οικονομία και να προσδιορίσει εκ νέου τον εθνικό μας προσανατολισμό, οριοθετώντας το νέο, ρεαλιστικό αυτή τη φορά όραμα του σύγχρονου ελληνισμού για την Ελλάδα της Ευρώπης.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=209311

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS