Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στην Τράπεζα Πειραιώς η «καλή» Αγροτική

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από τη στιγμή που 2-3 χρόνια πριν δεν εξαντλήθηκαν οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός κρατικού πόλου από ΤΤ, ΑΤΕ και Παρακαταθηκών, η εκκαθάριση της ΑΤΕ με διασφάλιση τόσο των πελατών όσο και των υπαλλήλων ήταν μονόδρομος. Αν υπάρξει αξιοποίηση της στροφής που υπάρχει προς ένα νέο πρωτογενές μοντέλο με χρήση σύγχρονων χρηματοπιστωτικών εργαλείων, αυτή η κίνηση μπορεί και να αποδειχτεί κομβική για την επιχειρηματική μετεξέλιξη της γεωργίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο νόμος 4021/2011. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Εξάλλου, διασφαλίζεται το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας, οι οποίοι παραμένουν στο καλό κομμάτι της που μεταβιβάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

\Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα.Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=468688

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS