Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στο Harvard για διαλέξεις ο Γ. Παπανδρέου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με αγωνία η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα αναμένει τα πονήματα Παπανδρέου πάνω στα συστημικά προβλήματα της Ευρωζώνης την αντιμετώπιση της κρίσης, τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις! Ένα όνομα, μια ιστορία, συνεχής εγγύηση επιτυχίας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σειρά διαλέξεων, στο πλαίσιο προγράμματος σεμιναρίων στη σχολή πολιτικών επιστημών JFΚ του Χάρβαρντ θα πραγματοποιήσει, κατόπιν πρόσκλησης του Ιδρύματος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Σεπτέμβριο και για το φθινοπωρινό τρίμηνο.

Αντικείμενο των διαλέξεων που θα δώσει ο κ. Παπανδρέου είναι:
- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης, διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Σκέψεις και προτάσεις για τη θωράκιση της ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.
- Η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63682799

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS