Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Reuters: Τα «βρήκαν» για τα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία αλλά και ευρεία συναίνεση της κοινωνίας για περικοπή κρατικής σπατάλης, αποκρατικοποιήσεις, εξορθολογισμό κι όχι εκμετάλλευση του κοινωνικού κράτους για μικροπολιτικά οφέλη. Η "κόκκινη γραμμή" μπήκε εξαρχής στην αποφυγή οριζόντιων μέτρων κι εκεί οφείλει να μείνει ως το τέλος! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την βεβαιότητα πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας και αναζητούν τις … πηγές από τις οποίες θα προέλθει το εναπομείναν τελευταίο 1,5 δισ. ευρώ αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις. (δείτε εδώ: http://www.reuters.com/article/2012/07/29/greece-crisis-idUSL6E8IS3S720120729 )

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξοικονομήσει συνολικά 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 προκειμένου να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις προς τους πιστωτές της. Στο ίδιο τηλεγράφημα το πρακτορείο τονίζει πως οι πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση «δεν διαφωνούν στα πάντα, υπάρχουν απλώς εναλλακτικές προτάσεις που συζητούνται προκειμένου να προστατευτούν όσοι παίρνουν χαμηλές συντάξεις ή εισοδήματα στο δημόσιο τομέα». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=213650

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS