Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Αισιοδοξία για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αισιοδοξία μιας αρχικής ανάκαμψης μέσα στο 2013 δεν θα προκύψει κυρίως από μια πρόσκαιρη δημοσιονομική χαλάρωση και την πλασματική βελτίωση των αριθμών αλλά από στοχευμένες, διαρκείς αναπτυξιακές προσπάθειες που θα βελτιώνουν σταθερά και μόνιμα το PEST της χώρας στα μάτια των επενδυτών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνδεδεμένο με την πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, είναι το ύψος των συντάξεων και των μισθών στον δημόσιο τομέα, όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank και σημειώνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο εμφανίζεται αναγκαίο. Παράλληλα, σημειώνει ότι δύο μονάδες του ΑΕΠ είναι η επίπτωση που υπάρχει για το πρώτο εξάμηνο του έτους, από τη συρρίκνωση των δημοσίων επενδύσεων.

Η Alpha κάνει λόγο για προοπτικές -υπό προϋποθέσεις- ουσιαστικού περιορισμού της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ώστε στη συνέχεια «να εξασφαλιστούν και οι προϋποθέσεις για πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και για πραγματική ανάπτυξη από το 2014». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112910984

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS