Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιθυμεί ως το 2016 ο Μισέλ Μπαρνιέ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το νέο διοικητικό μοντέλο και το εύρος της οικονομικής σύγκλισης θα κριθεί για την αποτελεσματικότητα του από το σεβασμό στις εθνικές ιδιαιτερότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση που θα επιδιώξει να έχει το καινούριο σχήμα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Liberation, τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα για να διορθώσει τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δέκα χρόνια...κυρίως με τη δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης παράλληλα με τη νομισματική...Τώρα, βαδίζει προς μιαν ευρωπαϊκή ομοσπονδία γιατί η κρίση έδειξε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βγει από αυτήν εντελώς μόνη», τονίζει ο Μπαρνιέ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξηγεί: «Ο χρόνος είναι σύντομος: ως το 2016, η ΕΕ θα έχει μετατραπεί σε μια ομοσπονδία ευρωπαϊκών κρατών που θα ενώνει τις τύχες τους, αλλά δε θα διαγράφει τις διαφορές τους» .


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2012_455308

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS