Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Να βγουν στο σφυρί εκατό χιλιάδες σπίτια ζητά η τρόικα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μετά τον κρατισμό, έχουμε και τον τροϊκανό παρεμβατισμό! Αφήστε την αγορά να λειτουργήσει και να βρει τις δικές της ισορροπίες. Άλλωστε ήδη προετοιμάζονται νέοι ελαστικότεροι όροι αποπληρωμής, μια που οι τράπεζες δεν επιθυμούν να μετατραπούν σε εκατόμβη κατασχεθέντων ακινήτων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να βγουν στο σφυρί εκατό χιλιάδες ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια, ζητά η τρόικα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι δανειστές ζητούν να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200 χιλιάδες ευρώ, εντός του 2012, με στόχο να πέσουν οι τιμές στην κτηματαγορά.

Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Στην περίπτωση που αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, από την αρχή του 2013 θα βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς, συμπαρασύροντας ολόκληρη την κτηματαγορά.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ οι τράπεζες από την πλευρά τους σχεδιάζουν ως απάντηση νέα μοντέλα δανείων όπως μεταξύ άλλων υιοθέτηση του βρετανικού μοντέλου που προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112909407

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS