Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Δημιουργία αντί για διαχείριση

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Διαχείριση ή δημιουργία; Είναι το μεγάλο δίλημμα που θα καθορίσει τον χρόνο και το κόστος της εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να διαχειριστούν καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από το προηγούμενο οικονομικό μοντέλο και από το πολιτικό σύστημα το οποίο είχε καταφέρει να θέσει στην υπηρεσία του την οικονομία και την κοινωνία.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε και τα υποστήκαμε. Ξέρετε γιατί; Διότι η κατάσταση ήταν και είναι ακόμα μη διαχειρίσιμη. Η αποσάθρωση, η διαφθορά βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπουν καμία επαναφορά σε υγιείς καταστάσεις, ενώ η παρακμή του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος το καθηλώνει σε θέσεις διαχείρισης.

Η κυβέρνηση σήμερα καλείται να προχωρήσει σε υπερβάσεις και να περάσει στο στάδιο της δημιουργίας. Που σημαίνει μεταρρυθμίσεις ριζικές σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής. Μόνο η υιοθέτηση της δημιουργίας αντί της διαχείρισης μπορεί να θέσει τις βάσεις για ταχεία έξοδο της χώρας από την κρίση και το κτίσιμο οικονομίας ανταγωνιστικής σε βάθος χρόνου.

Γιατί δημιουργία σημαίνει:
  • Νέο φορολογικό σύστημα που θα θέτει τέλος στο καθεστώς της μαζικής φοροδιαφυγής και θα δημιουργεί τις συνθήκες για δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Νέο κράτος, μικρό και ευέλικτο το οποίο θα βοηθά τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να λύνουν προβλήματα αντί να θέτει προσκόμματα.
  • Νέες σχέσεις κοινωνίας και οικονομίας.
  • Ένα πολιτικό σύστημα το οποίο θα θέσει στο επίκεντρο της δράσης του το καθήκον των πολιτικών προς την πολιτεία (με την αριστοτελική έννοια του καθήκοντος) αντί της υποταγής της πολιτείας στους πολιτικούς. 
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS