Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Βάζουν μπροστά την «Αθηνά»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο τοπικιστικός πολιτικαντισμός μετέτρεψε την ίδρυση υπερβολικών ή ανούσιων τριτοβάθμιων τμημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας σε αντικαταστάτη της ανύπαρκτης περιφερειακής πολιτικής, θεωρώντας ότι έτσι τονώνονται οι χειμάζουσες τοπικές οικονομίες. Μακάρι να υπάρξει επιτέλους σε βάθος αξιολόγηση της εκπαίδευσης και αντιστοίχιση της με τα επιστημονικά και οικονομικά δεδομένα της χώρας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για το πολλά υποσχόμενο σχέδιο «Αθηνά», στο οποίο θα στηριχτεί ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη, με το υπουργείο Παιδείας να τρέχει τις διαδικασίες ολοκλήρωσής του προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται στο τέλος του χρόνου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, μέσα στον Αύγουστο θα γίνει η ανασυγκρότηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και θα οριστεί ο πρόεδρός της. Η Αρχή στη συνέχεια θα κάνει καταγραφή των προβλημάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα, των 11 εκατομμυρίων, να έχει 40 Ανώτατα Ιδρύματα. Δεν μπορούμε να το σηκώσουμε αυτό. Η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε άναρχα και αποσπασματικά. Πρέπει να πάμε συντεταγμένα, να βάλουμε κριτήρια, ακαδημαϊκά και βεβαίως οικονομικά και αναπτυξιακά. Να γίνει ο διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και την κοινωνία και σιγά σιγά να πάρουμε αποφάσεις», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε πως τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι συζητήσεις με όλες τις πλευρές βάσει των κριτηρίων που θα θεσπιστούν και έως το τέλος του χρόνου το υπουργείο θα πάρει αποφάσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4742569

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS