Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Πόσοι Έλληνες ήμαστε;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ -  Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του νόμιμου πληθυσμού, είναι ότι υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες (όσο υπολογιζόταν με τις πιο ψύχραιμες αναλύσεις). Μεσοσταθμικά το 15% του πληθυσμού που, με την άνιση γεωγραφική κατανομή του, θα ξεπερνά το 20% στην Αττική! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με βάση την απογραφή, συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, ο πληθυσμός ανέρχεται σε 750.982, με τον Δήμο Αθηναίων και καταγράφει πληθυσμό 467.108 άτομα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=106177

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS