Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Παρέμβαση Ντράγκι - σταθερό το επιτόκιο της ΕΚΤ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πρόκειται για μια από τις τελευταίες ίσως ευκαιρίες για να αποφευχθεί η προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό αλλά κυρίως να εξοβελιστεί η πιθανότητα να στραφεί προς μια τέτοια επιλογή και η εντελώς μη διαχειρίσιμη περίπτωση της Ιταλίας. Μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων και περαιτέρω μείωση επιτοκίων εντός του έτους  Αρκούν; Όχι όσο παραμένει το διοικητικό και παραγωγικό κενό στην Ευρωζώνη αλλά θα είναι τουλάχιστον ένας αρχικός παράγοντας εξισορρόπησης της αρνητικής προοπτικής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αμετάβλητο στο 0,75% διατήρησε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο και τώρα πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, εν μέσω προσδοκιών ότι η ευρωτράπεζα θα προχωρήσει σε ένα νέο γύρο αγοράς ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι οικονομολόγοι αναμένουν νέα μείωση πριν το τέλος του έτους, αλλά μόνο επτά από τους 70 περιμένουν μια τέτοια κίνηση τον Αύγουστο. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι καλείται να ζυγίσει από τη μια τις έντονες αντιδράσεις της Bundesbank και από την άλλη τις αγωνιώδεις φωνές ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να αποφασίσει μέχρι που μπορεί να φθάσει τελικά η υλοποίηση της δέσμευσης ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να προστατεύσει το ευρώ.

Οι αγορές αναμένουν γενναίες αποφάσεις από τον κ. Ντράγκι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αναμένεται νέα επίθεση κερδοσκόπων στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4742693

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS