Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με τα καύσιμα να τραβούν την ανηφόρα επιβαρύνοντας μεταφορές και κόστος παραγωγής ο αποπληθωρισμός βρίσκει γερές αντιστάσεις. Αν συνδυαστεί και με τις γνωστές πρακτικές καθοδήγησης της αγοράς από καρτέλ, όπως αυτά που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί παρά την τεράστια υποχώρηση της κατανάλωσης οι τιμές σε βασικά είδη διατηρούν ανοδική πορεία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανοδικά κινήθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός, καθώς αυξήθηκε κατά 1,7%, από αύξηση 1,3% τον Ιούλιο. Παρά τις περικοπές των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων και τον δραστικό περιορισμό της καταναλωτικής ζήτησης, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε πληθώρα ανατιμήσεων, τόσο σε βασικά είδη διατροφής, όσο και σε αγαθά και υπηρεσίες, που συνθέτουν το "καλάθι της νοικοκυράς".

Παράλληλα, σημαντικές ανατιμήσεις υπήρξαν και στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης), αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, που επιβάρυναν επιπρόσθετα τους καταναλωτές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=172107&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS