Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Ελεύθερο Πεδίο ή Παγίδα

Του Δημήτρη Μαύρου

Η ΔΕΘ παραδοσιακά αποτελούσε πεδίο κεντρικής αντιπαράθεσης μεταξύ του εκάστοτε πρωθυπουργού και του αντίστοιχου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός προσπάθησε (αναμένεται το αποτέλεσμα) να περάσει με συμβολισμούς πως δεν είναι καιρός για σπατάλη χρήματος και χρόνου σε λόγια όπως παλιά, αλλά ώρα για δουλειά και αποτελέσματα. Είναι εμφανές ότι όταν πάνω από τους πολίτες πλανάται ένα δυσβάσταχτο μενού μέτρων, που καθημερινά σχεδόν μοιάζει να χειροτερεύει λόγω Τρόικας [εξαήμερο (sic!) κ.λπ.], είναι καλύτερα να φυλάγεσαι παρά να μιλάς.

Ταυτόχρονα η ΔΕΘ 2012 αποτελεί για την αξιωματική αντιπολίτευση είτε μια «μονοπωλιακή» ευκαιρία δριμείας κριτικής του τύπου «εμείς τα λέγαμε» ή μια επικίνδυνη παγίδα.

Τι θα προτιμούσε να ακούσει ο πολίτης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μια συνεχή ροή φανατισμένων «κατηγορώ» με τραβηγμένα χαρακτηριστικά ή μια σοβαρή και εφαρμόσιμη αντιπαράθεση λιγότερο επώδυνων δράσεων, που λύνουν το γόρδιο δεσμό της παραμονής μας στο ευρώ, προσδιορίζοντας όμως παράλληλα, ανάγλυφα και με ακρίβεια, το μέγεθος και τις «ποιότητες» του «δράκου» μιας πιθανής αποχώρησης μας από αυτό, αν κάτι πάει στραβά, μέσα από την δική του προσέγγιση;

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=173452

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS