Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Συμφωνία στους βασικούς άξονες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κι επανερχόμαστε στα βασικά! Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη για να ξεπεραστεί το σπιράλ της ύφεσης. Αυτό είναι το στοίχημα των επομένων δυο ετών, κι από την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων σε κράτος και οικονομία, τη δημιουργία συνθηκών για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος θα κριθεί και το μέλλον αυτού του τόπου. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συμφωνία στους βασικούς άξονες εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τη διετία 2013-2014 υπήρξε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες, η βασική συμφωνία μου δίνει μια βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα έλθουν στην Βουλή μόλις λάβουν την έγκριση της τρόικας και των εταίρων. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων «όχι όμως για τα μέτρα».

Εξάλλου, μετά τη ρήτρα «απόκλισης» φαίνεται πως η ελληνική πλευρά βάζει δυναμικά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα την πρόταση υιοθέτησης ρήτρας επίτευξης στόχων, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Στουρνάρας, που εξήγησε οτι θα επιδιωχθεί μια «συμμετρική ρήτρα». Για ρήτρα αντικατάστασης των επώδυνων μέτρων, σε περίπτωση που δοθεί η επιμήκυνση και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην υλοποίησή τους έκαναν λόγο με τη σειρά τους οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ . (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2239222

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS