Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Η οργή Στουρνάρα και η επικίνδυνη τρόικα

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στην αντιπαράθεσή του με την τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας έθεσε τον ...δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Ανέδειξε ουσιαστικά την ανιστόρητη και απολίτικη αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

Το ζήτημα δεν είναι τεχνοκρατικό. Πολύ περισσότερο δεν είναι πρόβλημα αριθμών, ούτε κατά βάθος πρωτογενούς πλεονάσματος.

Είναι ζήτημα εξόχως πολιτικό και κοινωνικό. Δεν είναι δυνατό να ζητάς διαρκώς θυσίες από μία κοινωνία την οποία με τις αποφάσεις την σπρώχνεις προς την άκρα δεξιά, σε αυταρχικές συμπεριφορές και στάσεις που διέπονται από ανομία και τη λογική “παίρνω το νόμο στα χέρια μου επειδή μπορώ και έτσι γουστάρω”.

Και καλά οι τεχνοκράτες Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ να ενδιαφέρονται μόνο για τα νούμερα. Οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει άνοδος της άκρας δεξιάς;

Είναι δυνατόν να σπρώχνουν την κυβέρνηση και την κοινωνία στα όρια των αντοχών τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να δώσουν παράταση δύο ετών για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής; Γιατί άραγε; Καψόνια κάνουν; Τόσο τυφλοί και τόσο ανιστόρητοι είναι ή τόσο έχουν τυφλωθεί από την επιλογή της πολιτικής της τιμωρίας των ...κακών νότιων; Η μήπως έχουν κάποιο άλλο σχέδιο στο μυαλό τους;

Αν η δύση διακρίνεται για τον ορθολογισμό της σε αντίθεση με την ανατολή, τότε μπορούμε άνετα να υποστηρίξουμε πως η συμπεριφορά των δανειστών δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική κουλτούρα των δυτικών χωρών. Τώρα η συμπεριφορά ορισμένων απέναντι στην Ελλάδα είναι αυθαίρετη και εντελώς ανορθολογική και γι΄ αυτό επικίνδυνη. 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS