Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Να βρεθούν ισοδύναμα για την κοινωνία

Του Τάσου Ευαγγελίου

Οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν χθες στους βασικούς άξονες των μέτρων. Εκκρεμεί η συμφωνία με την Τρόικα αλλά και η έγκρισή τους από τη Βουλή, ενδεχομένως και με απώλειες βουλευτών που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.

Αυτό το γνωρίζουν, δεδομένου ότι τα μέτρα είναι βαριά. Πολύ βαριά. Θα έλεγε κανείς ασήκωτα. Όμως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως είναι τα τελευταία, χωρίς βέβαια αυτό να ελαφρύνει το κόστος για τους πολίτες.

Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εντούτοις, στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει να μπει ένας «πάτος στο βαρέλι». Ίσως αυτό να είναι ο… πάτος. Που σημαίνει ότι από τη στιγμή που τα μέτρα ψηφιστούν, πρέπει να αρχίσουν όλοι να τρέχουν. Στην κυριολεξία. Δεν μπορεί κανείς να μείνει πίσω.

Με πρώτο τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης. Και όταν λέμε ότι πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν δεν εννοούμε δεξιά και αριστερά χωρίς λόγο.

Πρέπει, κι αυτό το έχουν πει όλοι, να δώσουν το βάρος στην ανάπτυξη. Πρέπει να λάβουν τα… ισοδύναμα προς την κοινωνία που πλήττεται με τις δραματικές περικοπές και τη φορολογία.

Πρέπει να δημιουργηθεί έστω ένα όραμα. Να καταλάβουν οι πολίτες πως δεν πηγαίνουμε στον γκρεμό ή ότι είμαστε έτοιμοι να πνιγούμε αλλά πως υπάρχει μια ευκαιρία. Που σημαίνει ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση της δόσης των 31 και πλέον δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο.

Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Όσο δύσπιστοι κι αν είναι οι πολίτες. Διότι σε διαφορετική περίπτωση όλα θα είναι στον αέρα. Άλλωστε πολύ δύσκολα οι πολίτες θα σηκώσουν το βάρος αν δεν ξέρουν πως κάτι θα γίνει.

Για παράδειγμα υπάρχουν πληροφορίες πως μεγάλοι παίκτες εντός και εκτός Ελλάδος ποντάρουν τώρα στη διάσωση. Αγοράζουν μετοχές και δικών τους εταιρειών - γεγονός το οποίο σημαίνει πως κάτι περιμένουν. Κάτι θετικό. Αν αυτό αληθεύει, καλό θα είναι να μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα. Να ανοίξουν και κάποιες θέσεις εργασίες από το να χάνονται διαρκώς νέες.

Η επόμενη ημέρα χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται και αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά, πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει στους υπουργούς του πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις αλλά το αποτελεσματικό έργο. Έργο που πρέπει να γίνει άμεσα να ξεκινήσει έστω γιατί η υπομονή ή η ανοχή των πολιτών τελειώνει.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=70085

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS