Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΟΟΣΑ: Κανείς δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν κι ο ΟΟΣΑ προτρέπει σε μια παρέμβαση - σοκ στις αγορές κρατικών ομολόγων από πλευράς Ευρωπαϊκών θεσμών και μηχανισμών, κάθε περαιτέρω επιχειρηματολογία περισσεύει. Είναι προφανές ότι η "επένδυση" στην ατέρμονη ύφεση χωρίς καμιά διασφάλιση του αξιόχρεου των κρατών - μελών είναι μια χαμένη υπόθεση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κάλεσμα στην ΕΚΤ να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη απηύθυνε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης -ΟΟΣΑ- Αχνελ Γκουρία, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Τράπεζας να αρχίσει το συντομότερο.

«Το σύστημα διακυβεύβεται, το ευρώ δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο», τόνισε ο Γκουρία στη διάρκεια διεθνούς φόρουμ που πραγματοποιείται στη Σλοβενία και συνέχισε: «Η ΕΚΤ πρέπει να κάνει περισσότερα, ο EFSF και ο ΕSM δεν επαρκούν».

«Η ΕΚΤ πρέπει να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγορά ομολόγων. Οσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα». «Πιστεύω ότι κανείς δε θα αποχωρήσει από το ευρώ και κανείς δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=220430

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS