Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Κι αν δουλέψουν;

Του Δημήτρη Μαύρου

Τα μέτρα που «έρχονται» είναι τα τελευταία, ακούγεται. Αυτό είναι βέβαιο, είτε γιατί θα δουλέψουν και θα σωθούμε είτε γιατί δεν θα δουλέψουν και θα γίνει το έλα να δεις. Πάντως, τέτοιου είδους μέτρα δεν θα ξαναληφθούν.

Συνεπώς, το πολιτικό μέλλον όσων κυβερνούν σήμερα με στόχο την παραμονή μας στην ευρωζώνη (σωστά ή λάθος) είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ύστατη επιτυχία των μέτρων.

Αν αποτύχουν, έχουν τελειώσει τελεσίδικα και τα μέτρα και οι αντίστοιχοι πολιτικοί δρώντες. Αν πετύχουν έστω και κάτι μικρό (quick win), έστω και την αξιοπιστία, πολλώ δε μάλλον την επιμήκυνση ή και κάτι παραπάνω, θα έχουν γράψει και γραφτεί στην Ιστορία. Στην παρούσα φάση, «μισο-έγκυος» κατάσταση δεν υπάρχει.

Για όσους «στήριξαν» την κυβέρνηση, επίσης δεν υπάρχει «μισο-έγκυος» κατάσταση για το πώς θα κριθούν. Η μόνη επένδυση που τους μένει πλέον δεν είναι οι «φυγόκεντρες» τάσεις, αλλά οι «κεντρομόλες». Γιατί μετά από έναν πολιτικό θάνατο ούτως ή άλλως δεν υπάρχει τίποτα. Αν δουλέψουν όμως τα μέτρα, τότε... Γι’ αυτό πολλοί ενδεχομένως έχουν αρχίσει να σκέφτονται περισσότερο το ρήμα «προσδεθείτε» στη δια-κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=170067

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS