Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Νέο κύμα ανατιμήσεων στα βασικά είδη διατροφής

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Φυσικά και οι διεθνείς τιμές των πρώτων υλών εκτινάχθηκαν, όπως και αυτές των καυσίμων, ενώ και η υπερφορολόγηση σπρώχνει ακόμα ψηλότερα τις τιμές. Αλλά ταυτόχρονα, η ολιγοπωλιακή διάρθρωση σε πολλούς τομείς της αγοράς και η έλλειψη λειτουργίας μια ουσιαστικής επιτροπής ανταγωνισμού που θα παρεμβαίνει άμεσα για την άρση των ανορθολογισμών στην κάθετη παραγωγή, εντείνουν το πρόβλημα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά, απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές, παρά τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης.

Το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα. Οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12% - 15%, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Η αύξηση αυτή εκφράζονται φόβοι ότι θα μετακυλήσει στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα. Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα - ρεκόρ το καλοκαίρι. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=476805

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS