Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Έως τέλος Σεπτεμβρίου οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εκτός από τις χρονικές επιμηκύνσεις και τις μετατροπές δανείων σε leasing καλό είναι να διερευνηθούν και δυνατότητες εκτενέστερης διαγραφής μέρους των χρεών σε περιπτώσεις που υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία αποπληρωμής.με τη χρήση και μέρους των ποσών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Συμφέρει και τις ίδιες αν δεν θέλουν οι επισφάλειες να είναι η επόμενη "βόμβα" που θα σκάσει στα χέρια τους, ακόμα πιο ανεξέλεγκτα από τα τοξικά ομόλογα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου επιδιώκεται να βρεθεί ένα συνολικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε, θα υπάρξουν αρκετές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη εξέταση της κατάστασης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι ήδη βρίσκονται στην κατεύθυνση της ρύθμισης αρκετών υποθέσεων δανείων.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, δεν αποκλείεται ακόμη και η νομοθετική παρέμβαση, μέσω της επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, η οποία όμως θα πρέπει να έχει και την έγκριση της τρόικας, προκειμένου να μην απειληθεί η συνολική διαπραγμάτευση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4749841

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS