Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Φούχτελ: Αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Συντεχνιακές αγκυλώσεις κι ανορθολογισμοί υπάρχουν στην αγορά εργασίας αλλά η υπέρβαση τους δεν μπορεί να οδηγήσει σε ισοπέδωση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος. Είναι σωστή πάντως η παρατήρηση ότι στήσαμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα παραγωγής πτυχιούχων με ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα σε ένα υπερκορεσμένο εργασιακό περιβάλλον. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Capital + Vision, που οργανώνει το ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, ο Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για ζητήματα διμερούς συνεργασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Χρειάζεται θάρρος, τόλμη και αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών που έχουν εφαρμοσθεί σε άλλες χώρες με επιτυχία» συνέχισε ο κ. Φούχτελ και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ίδιας της Γερμανίας όπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα ανεργίας. «Αναζητήσαμε επιτυχημένα μοντέλα στις σκανδιναβικές χώρες και στη Μεγάλη Βρετανία εφαρμόσαμε τολμηρές λύσεις και σήμερα το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία δεν υπερβαίνει το 4%», τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της ανεργίας στην Ελλάδα, τόνισε ότι οι άνεργοι κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Έχουμε πολλούς στρατηγούς και λίγους στρατιώτες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και αξιοποίηση της συνεργασίας των πόλεων Ελλάδας-Γερμανίας για την εφαρμογή προγραμμάτων μαθητείας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112928633

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS