Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ο Σαμαράς και ο οδικός χάρτης της ελπίδας

Του Εμμανουήλ Ζερβού

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και η ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν πολιτικά στοχευμένες στο να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, μια κοινωνία σε απόγνωση, το όραμα και την προοπτική για την έξοδο από την κρίση.

Ο οδικός χάρτης της ελπίδας λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιαστεί από τον πολιτικό ηγέτη ο οποίος είχε εξαρχής τις ενστάσεις και τις σοβαρές διαφωνίες του για το Μνημόνιο, ακόμη και σε πείσμα της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης. Ο ίδιος που, ως Πρωθυπουργός πλέον, κατάφερε να αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, και να κερδίσει χρόνο για μια χώρα μέχρι πρότινος απόλυτα απομονωμένη.

Την ώρα που η παρέμβαση Ντράγκι θωρακίζει το μέλλον της ευρωζώνης, και η αλλαγή στη στρατηγική της Γερμανίας αποσκοπεί στην πολιτική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί για τη… διάλυσή της, ο Αντώνης Σαμαράς προσδιορίζει τους επόμενους 24 μήνες ως το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ακόμη να κάνουν υπομονή οι πολίτες. 

Προσβλέποντας, ρεαλιστικά πλέον, στην επιστροφή της Ελλάδας στην… κανονικότητα. Και μετά στην ανάπτυξη. Έχοντας κερδίσει μια δύσκολη, ιστορική μάχη. Χωρίς κανείς να έχει μείνει πίσω.

ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/80842/politiki/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4_10-09-2012.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS