Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Task Force: «Μαχαίρι» στις μισές δομές του κράτους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Διευθυντές χωρίς υπαλλήλους και υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο διατηρούνται για ψηφοθηρικούς λόγους, τη στιγμή που με τις κατάλληλες μετατάξεις και το κλείσιμο αυτών των δομών θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι αλλά και να ενισχυθούν τομείς με ελλείψεις όπως η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να μπει άγριο μαχαίρι περίπου στο 50% των υπηρεσιών όλων σχεδόν των υπουργείων προτείνουν οι ομάδες εργασίας που έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση των δομών του κράτους με την άμεση επίβλεψη της Task Force. Η πρόταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν αντίστοιχα και οι θέσεις ευθύνης καθώς πολλά διευθυντικά στελέχη θα μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς υπαλλήλους.

Η ομάδα της Task Force, που επιβλέπει την αξιολόγηση των δομών του κράτους, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Κατά την εξέταση της υφιστάμενης κατάστασης διαπίστωσαν ότι στα υπουργεία υπάρχουν υπηρεσίες που ουσιαστικά είναι «νεκρές», έχουν συσταθεί για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους «οργανισμοί -σφραγίδες» και υπάρχουν υπηρεσιακές μονάδες που επιτελούν περιττές και άχρηστες αρμοδιότητες.

Προτείνουν, ως εκ τούτου, την άμεση κατάργησή τους, κάτι που υποστηρίζουν ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών ή στην αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των υπουργείων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=473872

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS