Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Η αριθμητική της διαφθοράς

Του Δημήτρη Μαύρου

Το ζητούμενο τόσο για τους απλούς πολίτες όσο και για τους ανθρώπους των επιχειρήσεων, σε όλα τα επίπεδα (διοικήσεις, στελέχη, απλοί εργαζόμενοι κ.λπ.), είναι τι θα γίνει επιτέλους με τις δράσεις που απαιτούνται για να αλλάξουν τα πράγματα στον τομέα του ελέγχου της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον κρισιμότερο από τους έξι παγκόσμιους δείκτες διακυβέρνησης μιας χώρας, οι οποίοι συνδέονται απόλυτα με το income per capita/κατά κεφαλήν εισόδημά της.

«Ρίγος» προκαλεί, εξάλλου, ο τεράστιος βαθμός μη ικανοποίησης των πολιτών/στελεχών από το επίπεδο λειτουργίας των δεικτών αυτών στην Ελλάδα, καθώς κυμαίνεται μεταξύ -99% έως και -70%. Συγκεκριμένα, με σειρά χειρότερης βαθμολογίας, αυτή η λίστα της «ντροπής» είναι: α) έλεγχος διαφθοράς: -99%, β) αποτελεσματικότητα κυβερνήσεων: -99%, γ) λειτουργία ρυθμιστικών Αρχών: -92%, δ) λειτουργία Δικαιοσύνης: -90%, ε) πολιτική σταθερότητα: -86% και στ) ελευθερία έκφρασης/βούλησης και ΜΜΕ: -70%.

Και να σκεφτεί κανείς ότι για να βελτιωθούν όλοι αυτοί οι δείκτες δεν απαιτούνται χρήματα, αλλά απλώς πολιτική (με την ευρύτερη έννοια) αποφασιστικότητα τόσο από τις εξουσίες όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=176592

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS