Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε κάποια... ρεκόρ Γκίνες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε λιγότερο από μια τριετία έχουμε "πετύχει" πολλά αρνητικά ρεκόρ γκίνες, αποτέλεσμα του πιεστικού χρονοδιαγράμματος και των λάθος προτεραιοτήτων. Από εδώ και πέρα ήρθε η ώρα για μεταρρυθμιστικά ρεκόρ γκίνες στο κράτος και την οικονομία και μια συντονισμένη προσπάθεια για ένα αναπτυξιακό ρεκόρ τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση και από τον «πιο αδύναμο κρίκο» της Ευρώπης θα μετατραπεί σε «ακρογωνιαίο λίθο» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι.

«Στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια... ρεκόρ Γκίνες τελευταία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά «έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας».

«Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο... Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η υλοποίηση του ελληνικού στόχου θα αποτελέσει συνολική επιτυχία για την Ευρώπη. «Γιατί εάν η Ελλάδα μπορέσει να τα καταφέρει, τότε ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να βγει πιο δυνατή από την κρίση. Αν ο πιο "αδύναμος κρίκος" αποδειχθεί αρκετά δυνατός, τότε ολόκληρη η Ένωση θα βγει πιο δυνατή απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=479904

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS