Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Οι λίστες της υποκρισίας

Της Γιάννας Παπαδάκου

Μου αρέσει που οι πολιτικοί αυτές τις ημέρες κατηγορούν τους δημοσιογράφους, τους εισαγγελείς και κάποιους παράγοντες του ΣΔΟΕ, ότι δήθεν με τις διαρροές για τις εν εξελίξει έρευνές τους απαξιώνουν το πολιτικό μας σύστημα.

Όταν το «Βήμα» αποκάλυπτε πριν από δύο εβδομάδες την ύπαρξη όχι μιας, αλλα τριών λιστών με ονόματα μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό (μεταξύ των οποίων και η λίστα που «έχασε» ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου) δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι ένας πρώην υπουργός Οικονομικών θα ομολογούσε από τηλεοράσεως μάλιστα (με τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στο Mega) τα εξής τραγικά:

- Παρέδωσα, είπε, ατύπως όπως μάθαμε, τη λίστα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

- Την παρέδωσα, πρόσθεσε, έξι μήνες μετά την αποστολή της από τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας (από εκεί την είχε πάρει κυρία Λαγκάρντ).

- Απέδωσε ευθέως ευθύνες στο ΣΔΟΕ, με βαριές μάλιστα εκφράσεις περί διαφθοράς, εκβιαστικής συμπεριφοράς κλπ.

- Δεν απολογήθηκε γιατί ο υφυπουργός Οικονομικών ως προϊστάμενος του ελεγκτικού οργανισμού δεν επιχείρησε καν να απομονώσει και να ξεριζώσει τα φαινόμενα διαφθοράς που βρήκε ο υπουργός του, αφού δεν μιλούσε, ελπίζουμε, για την πλειοψηφία των ελεγκτών.

Ο κ. Διώτης παραδέχεται, σήμερα, την άτυπη παραλαβή (λες και ήταν non paper για παρτίδα μπριτζ μεταξύ των δύο), αλλά προσθέτει ότι η λίστα ως προϊόν υποκλοπής δεν μπορούσε νομίμως να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από το ΣΔΟΕ.

Δύο ορόφους κάτω από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, εκεί στο κτίριο της Πειραιώς, οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης δέχονται τον πρώτο μάρτυρα, μήπως και κατορθώσουν να εντοπίσουν επιτέλους τη λίστα με τα πολύτιμα στοιχεία.

Φυσικά από αυτό το γραφείο θα περάσει και ο κ. Παπακωνσταντίνου για να εξηγήσει τι έκανε την επίμαχη λίστα και ίσως να αποκαλύψει αν «έριξε καμιά ματιά» στα ονοματάκια που περιείχε. Γιατί τα εκατομμύρια των καταθέσεων στην αλλοδαπή που καταγράφονται είναι πολλά και τα ονόματα των κατόχων των λογαριασμών πολύ γνωστά, όπως μας λένε...

Αν αυτό δεν είναι αλαλούμ, ένα μπάχαλο που στην πιο αθώα του έκφραση γεννάει υποψίες για όσους τυχόν επεξεργάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε ποιο είναι το συνώνυμο της πολιτικής σύγχυσης, της ανομίας και της υποκρισίας;

ΥΓ: Και μην ακούσω να μιλήσει κανείς για «κράτος δικαστών» ή για... ιδιόρρυθμους εισαγγελείς, γιατί από αυτούς περιμένουμε και τώρα να μάθουμε την αλήθεια.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=477514 

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS