Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Απορρίφθηκε η ελληνική προσφυγή κατά της Κομισιόν, για αγροτικές δαπάνες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο κουτόφραγκους κι αν επιμέναμε να θεωρούμε τους Ευρωπαίους δεν μπορούμε ατέρμονα να συντηρούμε ένα διεφθαρμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου υπηρεσιών σχετικών με την αγροτική παραγωγή που μόνο με τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή του χώρου στις νέες απαιτήσεις, δεν ασχολήθηκε! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

To Eυρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε, σήμερα, την προσφυγή της Ελλάδας κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία είχε ζητηθεί η ακύρωση προηγούμενης απόφαση της Επιτροπής, της 11ης Μαρτίου του 2010, σχετικά με την εξαίρεση από τη χρηματοδότηση της ΕΕ ορισμένων δαπανών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΕΓΤΠΕ).

Σε ότι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, προέκυψε ότι, μετά από ελέγχους στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες της Επιτροπής διαπίστωσαν διάφορες ελλείψεις, ιδίως ως προς τους επιτόπιους ελέγχους και ως προς τη συμφωνία προς το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχειρίσεως και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) στον τομέα του βαμβακιού, της αγροτικής ανάπτυξης και της βοήθειας στους απόρους.

Επομένως, η Επιτροπή απέκλεισε, από την κοινοτική χρηματοδότηση, όσον αφορά την Ελληνική Δημοκρατία, συνολικό ποσό 132,4 εκατ. ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/10/2012_464521

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS