Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ο Μιτ Ρόμνεϊ ευθύνεται για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν !

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν ένα σημαντικό μέρος μιας κοινωνίας πιστεύει σε πλάνες κι αγνοεί βασικά στοιχεία της εθνικής του ιστορίας, πόσο αισιόδοξος μπορεί να είσαι για την εξέλιξη αυτού του πλανήτη; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Όπως επεσήμανε ο Ντίλαν Μάθιους της εφημερίδας «Washington Post», το γεγονός ότι το 15% των Rεπουμπλικανών του Οχάιο πιστεύει ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ αξίζει περισσότερα εύσημα από τον Μπαράκ Ομπάμα για την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν μπορεί να οφείλεται τόσο στην ψυχολογία των σφυγμομετρήσεων ή σε σφάλμα κατά τη δειγματοληψία, όσο και σε αυταπάτη ή άγνοια.

Ο Γιούρι Φρίντμαν συγκέντρωσε στη βρετανική εφημερίδας «Independent» οκτώ τέτοια «στατιστικά παράδοξα» των ΗΠΑ. Προκαλεί έκπληξη το πόσο «παράλογα» ή τέλος πάντων απολύτως αναληθή πράγματα φαίνεται να πιστεύουν για τον κόσμο και την εξωτερική πολιτική αρκετοί Αμερικανοί που απαντούν στις δημοσκοπήσεις.

- Το 41% των Αμερικανών πιστεύει ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pew το 2012 (η σωστή απάντηση είναι οι ΗΠΑ, την οποία επέλεξε το 40% των ερωτηθέντων).

- Το 73% των Αμερικανών δεν μπορούσαν να κατονομάσουν ως «βασικό πρόβλημα των ΗΠΑ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο» τον κομμουνισμό, σύμφωνα με έρευνα του «Newsweek» το 2011. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=480184

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS