Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σκοπιανό: Σημαντική ελληνική πρωτοβουλία το Μνημόνιο Κατανόησης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ -Είναι σημαντικό ότι η συζήτηση περνά στο πολιτισμικό επίπεδο που είναι και η ουσία των Σκοπιανών διεκδικήσεων (γλώσσα, ιστορία) πολύ περισσότερο από το ακριβές όνομα. Μακάρι μεσοπρόθεσμα να αποδειχτεί ότι είναι έστω και μια μικρή θετική εξέλιξη. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ενισχυτική της αποστολής Νίμιτς η ελληνική πρωτοβουλία για το Μνημόνιο, τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Την επισήμανση πως η Ελλάδα ανέλαβε μια «σημαντική πρωτοβουλία» (σ.σ. το Μνημόνιο Κατανόησης) που επιδιώκεται να δώσει νέα ώθηση στη διαδικασία Νίμιτς για λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Έλληνας αξιωματούχος διευκρίνισε σχετικά, ότι η πρωτοβουλία είναι ενισχυτική των προσπαθειών, που καταβάλλει ο εντεταλμένος του ΟΗΕ Αμερικανός διαμεσολαβητής. Επίσης, ότι λόγω της «καθυστέρησης» που είχε παρατηρηθεί στη διαδικασία, η Αθήνα επιχείρησε να δώσει μια νέα ώθηση. Τέλος, ότι το Μνημόνιο Κατανόησης δεν υποκαθιστά την Ενδιάμεση Συμφωνία- «η οποία ισχύει, ωσότου καταγγελθεί», όπως υπογράμμισε- θέτει ρητά τη βάση, το πλαίσιο και τις παραμέτρους της λύσης στο θέμα του ονόματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/10/2012_464524

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS