Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ομπάμα: «Ο βιασμός είναι έγκλημα» απαντά στους Ρεπουμπλικάνους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν η θρησκειολογία μπλέκεται με την πολιτική, συνήθως προκύπτουν ατυχέστατες δηλώσεις. Οι τελεολογικές αναλύσεις περί  θελήματος του Θεού, προς προσέλκυση θρησκόληπτων ψηφοφόρων, δεν αρκούν για να ερμηνεύσουν ακραία παρεκκλίνουσες συμπεριφορές, Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Βούτυρο στο ψωμί των Δημοκρατικών ήταν η δήλωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου γερουσιαστή στην Ιντιάνα Ρίτσαρντ Μούρντοκ ότι η εγκυμοσύνη λόγω βιασμού «είναι θέλημα του Θεού».

Λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νίκη θα κριθεί στο νήμα, το στρατόπεδο απερχόμενου προέδρου κάνει ό,τι μπορεί για να εκμεταλλευτεί το φάουλ του Μούρντοκ.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο NBC και τον Τζέι Λένο, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Καταδικάζοντας την επίμαχη δήλωση, είπε: «Ο βιασμός είναι βιασμός, είναι έγκλημα».

«Ακριβώς γι' αυτό το λόγο δεν θες τέτοιους πολιτικούς, κυρίως άνδρες, να αποφασίζουν για θέματα υγείας των γυναικών» πρόσθεσε, σημειώνοντας επίσης ότι οι γυναίκες είναι ικανές να αποφασίζουν μόνες τους και το δικαίωμα των πολιτικών να παρεμβαίνουν κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις εκλογές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=481073

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS