Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Νέο σύστημα φορολόγησης για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ευτυχώς τα σενάρια για τη φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων αρχίζουν να αποκτούν μια πιο ορθολογική βάση με σημαντικά χαμηλότερο αρχικό συντελεστή και φυσικά με αφορολόγητες τις ασφαλιστικές εισφορές. Όταν το ζητούμενο είναι οι φοροελαφρύνσεις ως κίνητρο ανάπτυξης κάθε επιπρόσθετη επιβάρυνση είναι απλά ένα επιπλέον καρφί στην καρδιά της αγοράς. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Νέα σενάρια για τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων και την φορολογική κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων εξετάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις ισχυρές ενστάσεις που προέβαλαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που μετέχουν στην τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν δεύτερες σκέψεις για τις ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς 800.000 αυτοαπασχολούμενων και την φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων.

Ειδικότερα, συζητείται να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς μειώσεις στους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες να εφαρμοστεί κλιμακωτή φορολόγηση με συντελεστές από 20% έως και 35%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=112935111

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS