Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Συμφωνία τη νύχτα με την τρόικα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ας τελειώνει επιτέλους αυτό το κακόγουστο παιχνίδι της Τρόικας ως μέσο πίεσης του ΔΝΤ προς την Ευρώπη για μια συνολική ρύθμιση των κρατικών χρεών. Αν η Ε.Ε. συνεχίζει να θεωρεί ότι αποκλειστικά με τη λιτότητα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές πλανάται. Αν το οικοδόμημα είναι τόσο σαθρό που περιμένει πιέσεις τρίτων για να πράξει τα αυτονόητα, τότε η πλάνη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η επίτευξη των δύο θεμελιωδών στόχων της κυβέρνησης διασφαλίζεται στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο. Πρόκειται για την εκταμίευση της τρίτης δόσης εντός του Νοεμβρίου και την επιμήκυνση του χρέους. Οι θετικές εξελίξεις προεξοφλούνται από τη συμφωνία με τους ελεγκτές της τρόικας αργά χθες τη νύχτα.

Σε συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ κατέληξε αργά χθες το βράδυ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την τρόικα, έπειτα από έναν μαραθώνιο τηλεφωνικών επικοινωνιών που υπήρξε μεταξύ του κ. Στουρνάρα, του κ. Σαμαρά και των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.

Η συμφωνία, που αποτελεί σαφώς σημαντικό «όπλο» στα χέρια του Ελληνα πρωθυπουργού εν όψει των δύο κρίσιμων Συνόδων στις οποίες θα παραστεί σήμερα και αύριο (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ), «κλείδωσε» ύστερα από αμοιβαίες υποχωρήσεις που υπήρξαν σε ό,τι αφορά τα εργασιακά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63725896

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS