Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Σύγκρουση Λαγκάρντ-Σόιμπλε μετά την πρόταση ΔΝΤ για χρόνο στην Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Υποκριτικές συγκρούσεις ή διαφορά αντίληψης μπροστά στη γενικευμένη ύφεση και τις κοινωνικές αντιδράσεις; Όταν η εγωιστική πίστη στη μέθοδος μπαίνει μπροστά από την αλήθεια των αποτελεσμάτων χάνεται κάθε δυνατότητα διορατικότητας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκρούστηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα αφού εκείνη τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος για να θέσει η Ελλάδα υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της.

«Δεν θα έπρεπε να κάνουμε υποθέσεις» σχετικά με ένα τέτοιο αίτημα ωσότου γίνει γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης των πιστωτών της Ελλάδας, της τρόικας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας λάμβανε μέρος σε μια συζήτηση μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ στη γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η οποία διεξάγεται στο Τόκιο.

Η επικεφαλής του Ταμείου προειδοποίησε ότι λόγω της έλλειψης ανάπτυξης, των πιέσεων των αγορών και των μέτρων λιτότητας που ήδη έχουν ληφθεί, είναι απαραίτητος «λίγος περισσότερος χρόνος».

Ο Σόιμπλε αντέταξε ότι μια τέτοια μεταβολή των όρων του δανεισμού της Ελλάδας θα προκαλούσε σύγχυση στις αγορές και θα οδηγούσε σε μείωση της εμπιστοσύνης προς τις πολιτικές ηγεσίες. Η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο διοργανώνοντας δύο εκλογικές διαδικασίες και θα έπρεπε να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, πρόσθεσε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/10/2012_465830

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS