Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Συμφωνία ολικής διάσωσης Σαμαρά - Μέρκελ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η Μέρκελ ως κυρίαρχος παίκτης στην Ευρωπαϊκή διπλωματική σκακιέρα μπορεί αυτή τη στιγμή να προσφέρει δυο πράγματα στην Ελλάδα. Επίσημη αναβάθμιση της αξιοπιστίας της και πολιτική επιβεβαίωση όλων των πρωτοβουλιών που μας κρατούν ακέραιους στο στίβο της Ευρωζώνης. Οι αναγκαίες αλλαγές στις μονομέρειες της πολιτικής της θα προκύψουν μέσα από τη δικιά μας εμμονή στα αυτονόητα αλλά και τις γενικότερες διπλωματικές διεργασίες που αργά αλλά σταθερά προωθούνται στην Ε.Ε.. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η επικείμενη επίσκεψη της καγκελάριου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελα Μέρκελ την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα συνιστά σε κάθε περίπτωση στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η επίσκεψη έχει κατ’ αρχάς συμβολική σημασία, καθώς επισφραγίζει τη μεταστροφή της κυρίας Μέρκελ και της γερμανικής ηγεσίας, που ήταν από τους πιο έντονους επικριτές της χώρας μας μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρεί ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και θα στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές και στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τη χώρα στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα κυβερνητικός παράγοντας έλεγε πως «εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, ότι θα είμαστε εντάξει με τις δικές μας υποχρεώσεις και ότι θέλουμε να πάρουμε την εκταμίευση της δόσης στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου όπου θα θέσουμε και το θέμα της επιμήκυνσης. Στην απευκταία περίπτωση που αυτό δεν γίνει, θέλουμε να μην μπορεί κανείς να καταλογίσει ευθύνη για την καθυστέρηση στην Ελλάδα».

Από την πλευρά της κυρίας Μέρκελ, πέρα από τον πολιτικό συμβολισμό, αναμένεται μία δήλωση που θα αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η κυρία Μέρκελ εκ της θέσεώς της δεν μπορεί να μιλήσει για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο αναμένεται ότι θα πει: «Eφόσον η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δικές της». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=228108

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS