Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το στοίχημα

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Όταν η λογική επανακάμπτει στα κεφάλια των ανθρώπων και ο ρεαλισμός γίνεται κυρίαρχος, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους. Η Ευρώπη και πολύ περισσότερο η Ελλάδα δεν θα είχαν υποστεί (η χώρα μας συνεχίζει να υφίσταται) τόσες ταλαιπωρίες αν οι Γερμανοί πολιτικοί λειτουργούσαν πολιτικά με λογική και ρεαλισμό και όχι με τιμωρητική και θρησκοληπτικού τύπου διάθεση.

Οι Μέρκελ, Σόιμπλε και οι Φιλελεύθεροι κυβερνητικοί εταίροι, αντί να προτάξουν τον ρεαλισμό και να αναζητήσουν λύσεις, προτίμησαν να ακολουθήσουν την άλογη οδό και να θέσουν σε μεγάλη δοκιμασία ακόμα και την Ευρωζώνη. Τους τελευταίους μήνες, έστω αργά, ο ρεαλισμός επανακάμπτει στο Βερολίνο, η Μέρκελ κάνει τη στροφή και όσο αυτή συνεχίζεται, η Ευρώπη θα βαδίζει προς την επίλυση των προβλημάτων, την αύξηση της συνοχής και τη συνέχιση της οικοδόμησης του ευρωπαϊκού οίκου.

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής εμπεριείχε πολλά δείγματα από τη γερμανική πολιτική στροφή. Το ανακοινωθέν για την Ελλάδα και η απόφαση για την τραπεζική εποπτεία αποτελούν τα σπουδαιότερα για τη χώρα μας. Αυτή η Σύνοδος είναι συμβολικά καθοριστική για τη χώρα μας. Απέκλεισε την έξοδο από το ευρώ, δρομολόγησε την εκταμίευση της δόσης και προπαντός σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το στοίχημα. Αρκεί να μην οπισθοδρομήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε δυναμικά τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους και της οικονομίας. Μόνο έτσι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία...

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=112938332

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS